Експерти ECO Generation взяли участь у розробці та проведенні Форуму з професійного розвитку жінок Енергоатома

З метою сприяння становленню гендерної рівноваги, а також допомоги у впровадженні інформаційно-просвітницької діяльності, команда ECO Generation
(ECO.G) спільно з WiN Ukraine розробила програму пілотного заходу «Стратегія професійного зростання» для жінок Енергоатом.
«Ми бачимо вектор компанії ДП НАЕК Енергоатом на розвиток власних екосистем, а також велику кількості українських жінок, які обирають для себе цю галузь. Сьогоднішня програма містить багато можливостей для професійного зростання великої кількості жінок та підвищення рівня їх значимості. І це тільки початок – до кінця 2021 заплановано проведення комплексу заходів, який охоплюватиме майданчики вітчизняних АЕС» -, зазначила керівник ECO Generation Ірина Чередніченко.
До програми увійшли аналітична та інтерактивна частина від експерта-консультанта ECO.G Андрей Дрожжин.
Спільно з учасницями форуму були розкриті ключові елементи професійного зростання, стратегія «жінки в ХХІ столітті» та її новий архетип, головні можливості Енергоатома для розвитку жінок, а також, як правильно формувати свої цілі та бажання, з чого складається шлях «від мети до результату» та як навчитись точно діяти.
«Світ стрімко змінюється і саме жінки мають найбільше шансів розкрити свій потенціал у професійній та соціальній життєдіяльності. Для якісного управління власним життям потрібно знайти ту єдину точку - місце в психіці для взаємодії, саме вона допомагатиме розвивати себе, робити себе сильнішою і знаходити правильні шляхи», - коментує Андрій Дрожжин.
За словами Наталії Клос – ведучого експерта ECO Generation, людський фактор є одним із основних чинників, який впливає на ядерну та радіаційну безпеку, тому підтримка та розвиток професіоналів є надважливим завданням кожної організації. Атомна енергетика є тим самим місцем, де професіоналізму приділяється велика увага і розвінчуються гендерні стереотипи. Проте, в першу чергу, важливі знання, навички та вміння, які необхідно перманентно розвивати.
Очільниця WIN Ukraine і партнерка нашої організації Маргарита Раєць, підкреслила важливість амбітного кроку компанії Енергоатом, яка активно підтримує професійний розвиток жінок та свій гендерний баланс, забезпечивши сьогодні роботою майже 12 000 жінок, що складає 33% від загальної частини усіх співробітників.