В Єврокомісії відкрили нашу Mriyu!

До річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну та віддання данини українській мужності та опору 24.02.2023 у Європейській Комісії було відкрито виставку українських дитячих малюнків «Mriyu», яка є ініціативою ECO Generation у партнерстві з Culture and Diplomacy of the Countries of the World за підтримки Black Sea Women in Nuclear Network - BSWN.

Захід організовано Mission of Ukraine to the EU та Ukrainian Civil Society Hub за підтримки European Commission.
У церемонії відкриття взяли участь Віце-президентка Європейської Комісії з питань демократії та демографії Dubravka Suica, Голова Місії України при Європейському Союзі та Європейському співтоваристві з атомної енергії Всеволод Ченцов, Координаторка Українського центру громадянського суспільства в Брюсселі Наталія Мельник та Голова громадської організації Еко Дженерейшн і керівник проекту «Mriyu» Ірина Чередніченко.
На виставці представлено понад 70 робіт дітей з «гарячих» міст Буча, Ірпінь, Маріуполь, Херсон, Харків, Славутич, Іванків та Київ, які зі своїми родинами сьогодні проживають в Україні, багато з яких покинули або втратили свої домівки, відлучилися від свої татусів та матусь, бо ті пішли захищати країну, а деякі з них знаходяться в полоні. Дитячі малюнки сповнені глибоким змістом: переживаннями, втратами і, водночас, вірою в щасливе майбутнє: перемогу, повні родини, квітучу країну, мирне небо та повернення додому.
Виставка триватиме 2 тижні. За словами організаторів заходу, головною метою є продемонструвати неймовірний дитячий талант, креативність та їх головні мрії.
Команда проекту «Mriyu» щиро дякує Європейській Комісії та усім організаторам заходу за цю історичну для нас подію, а також можливість бути поміченими на найвищому рівні - у самому серці Європи, центрі культури та рушійної сили. Ваша підтримка робить наших дітей сильніше та щасливіше!
Особиста подяка Наталії Мельнік Богдані Мартинюк, Наталії Клос та Олександрі Чередніченко. З Вами зірки стають набагато ближче!