Еко Дженерейшн стала партнером BSWN, взяла учать у першій щорічній зустрічі мережі та розповіла про Mriyu

Перша щорічна зустріч BSWN пройшла 18-21 жовтня на Мальті і об’єднала 47 учасників онлайн та офлайн з України, Туреччини, Грузії, Молдови, Болгарії, Румунії, США, Великої Британії, Канади, Австрії, Бельгії, Киргизстану й Мальти задля спільних брейнштормінгів щодо розвитку жінок у ядерній галузі, а також об’єднання зусиль у генеруванні профільної місії мережі під час війни в Україні.
Громадська організація Eco Generation виступила однією з організацій-учасників від української сторони із власною екологічною місією для BSWN.
Чотириденні сесії з презентаціями, доповідями та воркшопи з обміну досвідом, підсвітили світові тенденції розвитку жіночих організацій у атомній галузі, мотиваційні складові жіночого лідерства, масштабування ініціатив, ефективні напрямки діяльності профільних організацій; обговорили вплив війни в Україні на регіональну ядерну безпеку і режим нерозповсюдження (Margarita Kalinina-Pohl, Nataliia Klos, Shorena Lortkipanidze, Madalina Stefanic, Olga Martin, Valeriia Gergiieva, Masako Toki, Jack Brosnan, Viviana Moreno, Olena Samsonenko, Hanna Shepel, Iryna Maksymenko та інші). Серед найемоційніших та потужних акцентів зустрічі стали виступи представниць Валентини Одиниці Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС», Світлани Кульчицької - Міністерства енергетики України, а також Наталії Мельник - Ukrainian Civil Society Hub, які надихнули на майбутні кроки спільної діяльності учасників мережі.
На підставах членства у BSWN, голова Eco Generation Ірина Чередніченко, презентувала пропозиції щодо розвитку комунікацій мережі та надала практичні поради, а також представила перші кроки в реалізації благодійного проекту «Mriyu» з підтримки дітей, постраждалих від війни в Україні, у якому BSWN виступила партнерами. В рамках заходу обидві організації домовилися підтримувати екологічні стосунки й на майбутнє.
«Цей захід допоміг учасникам ближче познайомитись і розкрити свої сильні сторони, згенерувати багато ідей та ініціатив, враховуючи важкі часи для України і світу в цілому. Приємно бачити підтримку серед поважних, професійних членів та партнерів мережі, які міцно підтримують жінок-професіоналів атомної галузі та акумулюють зусилля заради майбутньої ядерної безпеки. Окрема вдячність BSWN за підтримку нашої «Mriyu» і українських діток», - зазначила Ірина Чередніченко.
Більше світлин за посиланням