Понад 100 дітей України об’єдналися і намалювали свої мрії

У Києві в Українському домі у перші вихіднівересня пройшла презентація благодійно-гуманітарного проекту «Виставка дитячих малюнків Mriyu», присвяченої допомозі дітям та їх родинам, питанням миру, екології та безпеки в Україні й світі. Захід зібрав майже 200 відвідувачів. Серед них: родини захисників Азовсталі, Чорнобилю та бійців ЗСУ, громадські діячі України та Японії, представники дипломатичних установ, представники органів державної влади, меценати, українські родини та їх діти, які активно долучалися до проекту і ставали його учасниками.
 
Засновники проекту Mriyu громадська організація «Еко Дженерейшн» та недержавна організація «Культура і Дипломатія Країн Світу», акцентують, що головними його героями є діти, які зі своїми родинами сьогодні проживають в Україні. Незважаючи на важкі часи, вони малюють свої заповітні мрії і дуже хочуть бути почутими.
На сьогоднішній день в проекті зареєстровано близько 100 учасників – авторів малюнків(mriyu.org).
 
«Дитячі малюнки сповнені глибоким змістом: спогадами, переживаннями та втратами і, водночас, вірою в щасливе майбутнє: перемогу, повноцінні родини, затишні домівки, квітучу країну та мирне небо. Ми націлені тримати ці важливі речі в «прямому ефірі» на різних майданчиках України і поза її межами, а також надавати гуманітарну допомогу тим, хто її гостро потребує»,», - наголошує керівник ГО «Еко Дженерейшн»,співзасновник та керівник проекту Mriyu Ірина Чередніченко.
За словами генерального секретаря організація «Культура і Дипломатія Країн Світу», співзасновника проекту Олексія Філя, проект сприятиме захисту прав людини та розвитку демократії, а його реалізація на міжнародному рівні продемонструє людям співпрацю України з іншими країнами із залученням культурної дипломатії.
Захід пройшов за підтримки ARTKIDS_studio, Благодійного товариства «СпільноДія», громадських діячів та меценатів Ольги Туній, Микити Герасименко, Оксани Федоренко, Міжнародного благодійного фонду «Асоціація Гуманітарних Центрів» та Національного центру «Українській дім».