В Еко Дженерейшн надихнулись розвитком бьордвотчингу в чорнобильській зоні

В Еко Дженерейшн надихнулись розвитком бьордвотчингу в чорнобильській зоні

Один із видів екологічного туризму є спостереження за птахами, кажучи сучасною мовою - бьордвотчинг (bird watch ), який сьогодні все більше набуває популярності в світі. Бьордвотчери не просто дивляться, а спостерігають, фіксують у все польових щоденниках про походження, поведінку та кількісний склад птахів, після чого публікують у окрему базу даних (для подальшого використовуються вченими-орнітологами), а також можуть брати участь у різних акціях з обліку птахів та інших цікавих заходах.
Вже декілька років постіль бьордвотчинг активно розвивають і в чорнобильській зоні відчуження. Цим вдало займається Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник, визначаючи окремі місця, облаштовуючи локації для спостереження та проводячи просвітницькі заходи з вивчення місцевої орнітофауни.
Представники Еко Дженерейшн побували на Круглому столі з розвитку бьордвотчингу в Україні за участі фахівців більшості вітчизняних об’єктів природно-заповідного фонду і представників Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, і взяли на себе обіцянку всебічно інформаційно підтримувати розвиток цього напрямку на місцевому та міжнародному рівні.
Володарі цього дивовижного захопливого хобі зможуть дізнатись більше на офіційній сторінці проекту: https://www.facebook.com/BirdwatchingExclusionZone
 
061021 1