«Жінки Чорнобиля: радіаційна безпека вчора, сьогодні, завтра»

Керівництво ЕКО Дженерейшн надало підтримку у проведенні вебінару «Жінки Чорнобиля: радіаційна безпека вчора, сьогодні, завтра»

Захід об’єднав фахових спікерів і поклав старт глобальному Проєкту WiN Ukraine «Жінки Чорнобиля». Головною метою вебінару було донесення до суспільства та керівництва держави «тендітного» і, водночас, важливого напрямку для України з метою його подальшої підтримки і розвитку.
Інформаційну підтримку заходу надала керівник ЕКО Дженерейшн Ірина Чередніченко, яка за сумісництвом є директором з комунікацій та розвитку WiN Ukraine.
«Працюючи протягом більш ніж 5 років у чорнобильському напрямку, у якості керівника з комунікаційного напрямку Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ), мені довелось «підіймати» багато інформації, занурюватися в історію і сьогодення поставарійної території. Перш за все це були знайомства, спілкування, які тривають й сьогодні, з унікальними людьми. Ніколи не перестану захоплюватися ними! Серед них дуже багато Жінок з великої літери, працюючих за різними напрямками, різними за віком, характером та долею. Саме про них був наш захід. І я раджу кожному передивитись його у записі, щоб більше дізнатись про них, а у майбутньому - приєднатись до ініціатив проєкту «Жінки Чорнобилю», - зазначила Ірина.
Однією зi спікерок вебінару стала наша експертка – Kateryna Myrnaua-Pavlova, яка навесні 2020 року займала посаду тимчасового Голови ДАЗВ, на сьогодні - день - керівник відділу з міжнародного співробітництва та зв’язків з громадськістю відомства. Вона гостро відчула собі місію жінки Чорнобиля, зустрілася з серйозними викликами, пов’язаними з гасінням сезонних масштабних пожеж, радіаційною безпекою та управленням підприємствами системи ДАЗВ, що виконують стратегічно-важливі для держави функції, пов’язані з подоланням наслідків Чорнобильської катастрофи, поводженням з радіоактивними відходами, тощо.
Катерина наголосила, що протягом багатьох років жінки доводили, доводять і будуть доводити, що вони гідні найвищих посад і можуть пліч-о-пліч долати всі перешкоди, а також, що вони можуть бути надійною опорою для чоловіків.
Ще однією спікеркою вебінару стала наша колега, яка входить до складу команди ЕКО Дженерейшн, Махієла Бушовська - громадський діяч, амбасадорка напряму «Жінки Чорнобиля», письменниця-публіцистка, авторка і викладачка лекцій з Чорнобильської тематики, провідний словацький експерт з історії й наслідків Чорнобильської катастрофи.
«Коли ви відкриєте Google для пошуку Жінок Чорнобилю, ви знайде інформацію про бабусь. Проте, це лише одне покоління сміливих жінок, які тут працюють. Щоб приєднатися до них, потрібно пройти довгий шлях», – звернула увагу Michaela Bušovská.
Передивитись повну версію вебінару українською мовою можна за покликанням: https://youtu.be/zw2nlSAJU7Y, та англійською – https://youtu.be/SW217FJujHo на YouTube-каналі WiN Ukraine.
P. S.
ЕКО Дженерейшн окреслює для себе тему Чорнобиля однією з пріоритетних, тому будемо й надалі надавати всебічне сприяння впровадженню корисних ідей та проектів, пов’язаних з нею.